Koppom besegrade U-laget i invigningsmatchen

Efter nästan två år var det idag, lördagen den 27 juli 2013, äntligen dags för en hemmamatch på Älgvallen igen. Det var U-laget som tog emot Koppoms IK i denna premiärmatch på den nydränerade fotbollsplanen. Rent sportsligt var det dock ingen match som gick till historien som någon speciellt minnesvärd.

Den 1 september 2011 mötte U-laget Årjäng greys på Älgvallen. Vi som var på plats den gången kunde knappast drömma om hur lång tid det skulle ta – och vilken resa det skulle bli – innan man fick åka till Älgvallen och se Älgå spela.

Vad som hänt sedan dess är vida känt och berättat. Den historien behöver knappast upprepas något mer, viktigast är att den nu fått ett slut. Nu är det inte längre till Klässbol, Hillringsberg, Jössefors, Koppom eller Köla man ska behöva åka till på ”hemmamatcher.” Nu är Älgå äntligen hemma på Älgvallen igen.

–Det är gôtt att vara tillbaka, det var nog det bästa idag, menar Älgåtränaren Daniel Schröder med ett skratt.

Division 7-matchen mot Koppoms IK var nämligen en mindre rolig historia. Gästerna vann till sist med 4-1 efter att ha gjort tre mål i andra halvlek.

Matchens första halvlek var dock godkänt ur hemmalagets perspektiv.

–Vi var bra med i första och hade bra chanser.

Jonatan Andersson

Christopher Roynezon och Jonatan Andersson var de som låg bakom de flesta chanser framåt, men även André Jakobsson hade flertalet frisparkslägen. Ställningen förblev dock 0-0 ända till slutsekunderna av halvleken.

–De får det snöpliga målet precis före paus.

1-0 till Koppom efter en frispark i den 45:e minuten. Dommare Lars Zetterström blåste igång – och blåste av – halvleken därefter.

I den andra akten var det gästerna som stod för effektiviteten och gjorde som sagt ytterligare tre mål. Med dryga kvarten kvar reducerade Karl Milde, född 1999, till 1-3, men två minuter senare fastställde Koppom slutresultatet 1-4 på straff.

Christopher Roynezon

Efter några minuters speluppehåll på grund av närgången åska så spelades bara matchen av. Tre poäng till Koppom var ingenting att protestera emot.

–De hade blod på knäna och det hade inte vi, menar Daniel.

Beröm för insatserna i denna invigningsmatch fick målvakten Jesper Jansson och lagkaptenen Tony Kaspersson.