Kryss för U-laget

U-laget spelade idag sin seriepremiär på bortaplan mot ett annat förmodat topplag, nämligen Koppom.

Hemmalaget tog ledningen med 1-0 efter sju minuter, men Kristoffer Östling kvitterade efter en frispark slagen av Jonathan Andersson. Då stod klockan på 22 minuter och ställningen förblev densamma halvleken ut, trots att mersmaken för Älgå blev större.

I andra halvlek var det i stället Koppom som återtog ledningen i den 65:e minuten. Älgå jagade en kvittering och fick ett gyllene läge med sju minuter kvar av ordinarie speltid. Randi Rafael drogs ned i straffområdet och Karl Milde tog tillvara på straffsparken på bästa sätt.

I slutminuterna hade Älgå två bra chanser att nicka in ett ledningsmål, men slutresultatet blev 2-2 och en delad poängpott.