Loppis och fotbollsmatcher på Älgådagen

Älgådagen satte punkt för den första halvan av verksamhetsåret för klubben. Nu går vi på sommarlov efter en lyckad aktivitetsdag där vi hade tur med vädret större delen av lördagen.

Dagen smög igång vid klockan 10 när bakluckorna öppnades och varje bil erbjöd ett unikt utbud loppisvaror.

Den första avsparken skedde klockan 11 då en veteranmatch mellan Älgå och ett blandat lag under Klässbols flagg spelades. Älgålaget utgjordes av bekanta ansikten: Thomas ”Lorden” Andersson, Per Pettersson, Martin Teodorsson, Anders Elg, Morgan Sundin, samt inhoppande Lars-Erik Larsson och Stefan Ledin.

En målrik och trivsam match som totalt var 30 minuter lång slutade i hemmaseger med 9-8.

Klockan 12 var det dags för barnen som varit med i klubbens Sportlek under våren att utmana sina föräldrar i fotboll. Utgången var såklart given på förhand och behöver inte beskrivas i detalj för föräldrarnas skull, men efteråt åt alla glass och stämningen var trots allt på topp!

Dagens huvudnummer var division 7-matchen mellan herrlaget och serieledande Råtorp. En spelmässigt jämn match slutade med något missvisande 3-0 till Råtorp. Mer om matchen i ett separat referat.

Så långt var vädret någorlunda på vår sida. Hamburgare gick att både stekas och köpas under bar himmel. I kiosken fanns bland annat Klengås att köpa och förtära utan att bunden till verandan och dess skyddande tak.

Men så började ett lätt regnstänk komma lagom till nästa match. En sjumannamatch mellan Fröbol och Svenska Kyrkan. Efter ordinarie 2 x 10 minuter väntade ett rafflande straffavgörande vid ställningen 2-2. Där var det Kyrkan som drog det längsta strået efter tre straffomgångar.

Dagens sista programpunkt var en Sponsormatch där ett sjumannalag bestående av en blandning spelare från klubbens sponsorer mötte herrlaget. Efter 2 x 25 minuter hade herrlaget revanscherat sig själva och vunnit med 5-0.

Detta satte punkt för Älgådagen 2024. Årtalet antyder att en ny kommer 2025 och så är mycket riktigt tanken också. Men först och främst tar vi sommarlov i klubben!

Tack till alla som kom och deltog i att göra denna dag möjlig!

Jimmy Ollenberg var målskytt i sponsormatchen.