Målkalas gav första trepoängaren

Äntligen släppte det för Älgå. Och som det släppte! 16 spelare åkte upp till Sunne på fredagskvällen och åtta av dessa kom hem som målskyttar. Tre härliga poäng och massor av mål framåt tog Älgå från jumboplatsen i tabellen.

Fyra matcher in i serien och fortfarande utan en enda seger. Även om vi tidigare konstaterat att säsongsinledningen i form av motstånd inte varit helt okomplicerad. Men att faktum kvarstår och att Älgås segernolla bestod gick inte att ta sig runt. Med tanke på de senaste årens resultat så krävs det inte så mycket för att börja skruva på sig.

Inför uppgiften Gettjärns IF på bortaplan så var det dock en speciell känsla i Älgålägret.

–Det var mer koncentrerat på något vis. Vi hade en lite annorlunda uppvärmning också, berättar Älgåtränaren Daniel Schröder.

Starten på matchen var lovande för det svartklädda Älgå.

–Vi tar kommandot direkt från avspark.

Distansskott gav utdelning

Att också få utdelning på ett sådant spelövertag och även göra matchens första mål är viktigt. Det var precis vad som hände när nyförvärvet Johannes Rydéns hårda skott från distans slank in i mål. 1-0 till Älgå efter sju minuter.

–Sen fortsätter det att se bra ut. Vi äger första halvlek helt.

Från olika kanter och med tolv minuters mellanrum gjorde Randi Rafael och Jonatan Andersson varsitt mål. 3-0 till Älgå efter 32 minuters spel på Klättevi.

Jonatan Andersson

–Då började det kännas hyfsat tryggt, men man vet aldrig…

I den 45:e minuten reducerade hemmalaget till 3-1 och då var som sagt ingenting helt säkert längre.

–De kan ju säcka ihop, men vi svarade direkt genom Robin Karlsson. Det var riktigt roligt för honom.

Robin Karlsson

Robin Karlsson i matchen mot Lysvik

Skadedrabbad mittbacksposition

Fortfarande i matchminut 45 och Älgå utökade till 4-1 och kunde gå till pausvila med denna betryggande ledning. Det enda negativa var att både Jim Flobergseter och Martin Teodorsson tvingats utgå under halvleken som passerat. Jim utgick skadad efter en halvtimme och då tog Martin över denna mittbacksposition.
Tio minuter efter detta så sprang Martin ihop med en Gettjärnspelare. Konsekvensen av detta var att båda dessa tvingades utgå. Tredje mannen på mittbackspositionen blev Kristoffer Östling. Han klarade sig oskadd.

Började sådär

Faran med att vara i stor ledning redan i halvtid är att man kanske slappnar av.

–Vi började andra lite sisådär. Det var inte direkt farligt men de fick ta mer kommando än i första halvlek, säger Daniel.

–Men då höjde vi oss igen och från det att vi gjorde 5-1 så var det spel mot ett mål sen.

Emil Henriksson gjorde 5-1 och kort därefter gjorde Henrik Ryman, jo faktiskt, målet som betydde 6-1. Innan målproduktionen fortsatte så slank en reducering in.

–Båda deras mål är slarv från vår sida. Vi rensar bollen men den går rakt in i banan och de får skjuta rakt framifrån.

Som tur är så var detta rätt match att begå sådana misstag i. Under matchens fyra avslutande minuter utökade Älgå till 8-2. Jonas Johannesson fick till sist hitta en väg in i målprotokollet.

–Jonas sprang kopiöst hela matchen och fick äntligen skicka in en.

Snyggast kom sist

Sista ordet fick André Jakobsson som redan hade haft två bra lägen i matchen, men när bollen väl satt så var det matchens snyggaste mål.

Detta var en perfekt start på helgen och framförallt skönt för Älgå att äntligen få vinna och lämna jumboplatsen.

–Vi spelade fruktansvärt bra, konstaterar en nöjd Älgåtränare.

–Hoppas vi kan rida vidare på den här vågen nu. De jobbade verkligen i 90 minuter.

Nästa uppgift för Älgå är ett Gunnarskog/Bortan med liknande facit hittills under säsongen. Denna drabbning är på fredag på Hammarsvallen.

Innan dess kommer U-laget att möta Sillerud på samma arena. Detta sker på onsdag.

Beröm för insatserna i fredagens match gjorde alla aktörer sig förtjänta av.

–Hela laget ska ha en stor eloge. Backlinjen och Randi var riktigt bra.