Mållöst i derbyt mot Jössefors

Det har inte duggat tätt med matcher för Älgås herrar på sistone, men idag var det äntligen dags igen. Då duggade det inte tätt med varken mål eller chanser. När matchen var slut duggade det inte alls utan spöregnade. Derbyt mot Jössefors slutade 0-0.

Säsongen började tidigt, redan i slutet av april. Men nu har Älgåherrarna bara spelat två matcher på fyra veckor. En vecka var planenligt, men förra veckans tänkta match mot Råtorp är uppskjuten till Älgådagen den 6 juli.

På pappret var det ett derby mot Jössefors andralag som väntade denna söndagsförmiddag. I praktiken är laget ett samarbete mellan FFA Arvika (Fotboll För Alla) och JIK.

Oskar Boström

Älgå kom från säsongens första förlust mot Åmotfors U senast och kom till denna match med en defensiv inställning. Formationen 4-4-2 ändrades till förmån för 4-5-1.

– Det har blivit lite för stora lagdelar, så motståndarna har kommit igenom lite för lätt i de andra matcherna, säger Älgåkaptenen Oskar Boström.

Den taktiska justeringen gav önskat resultat, redan i den första matchen.

– Det funkade väldigt bra. Vi tappade inte mitten som vi gjort tidigare.

Duktige Jösseforskaptenen Jaime Parra var också en anledning till defensiv noggrannhet. På fyra matcher har han nätat nio gånger.

Gustav Johansson

Matchbilden då? Jössefors hade mest bollinnehav inledningsvis och placerade en boll i ribban. I övrigt spelade Älgå bra och kontrollerat.

– Vi spelade bra i 30–35 minuter, men sen blev vi lite långa i laget och dom fick mer tryck. Det blev lite rörigt.

Även den andra halvleken började med ett initiativrikare hemmalag.

– Vi var lite trögstartade i början, men vi växte in i det och fick ett övertag på slutet, säger Oskar.

Linus Johansson kvitterade ribbträfftävlingen med ett distansskott i slutet av matchen. Innan dess var Joakim Heintz nära att nå fram till ett avslut när en frispark damp ner framför honom vid bortre stolpen.

Matchen slutade som den började, 0-0 och delad poäng.

– Jag tycker vi gör en bra match, summerar Oskar som berömmer hela laget, med ett extra plus till backlinjen.