Nya hemsidan lanserad

2257 rader kod. Timmar, dagar, veckor och månader har gått åt för att bygga denna tionde version av algask.se.

Redan i oktober förra året började planerna formas om hur den skulle se ut och fungera. Målsättningen var att noggrant bygga om allting från grunden och få hemsidan att kännas genomarbetad och polerad. Och framförallt; den ska vara den bästa hemsidan i västra Värmland. Medan de flesta andra klubbar använder sig av färdiga lösningar som Idrottonline, så är Älgå förhållandevis unika genom att inte ha det. Detta ger oss en helt annan frihet till att kunna utforma hemsidan precis som man vill och skräddarsy den.

Nytt utseende

IMG_0281
Det nya utseendet är förstås den mest uppenbara nyheten. Tanken var att ge hemsidan ett stilrent och elegant utseende men ändå vara en aning ”skitig”. Detta för att på något sätt ge bilden av ett hårt jobbande, men stolt, framgångsrikt och traditionsrikt Älgå.
Själva strukturen har det jobbats en hel del på också. ”Var sak har sin plats” heter det, och nu har förhoppningsvis allt sin egna plats. Ett exempel är ”Anslagstavlan” där alla notiser och informationsrutor kommer finnas istället för att ligga utspridda någonstans på förstasidan.

Sist men inte minst, surfar du in på hemsidan med din iPhone kommer du mötas av en specialanpassad version av hemsidan.

Arkivet

Med klubbens 80-årsjubileum bara två år bort så är det tänkt att klubbens historia ska sammanställas framöver. Som ett första steg så har ”Arkivet” skapats. Där finns hela 73 matchreferat sedan 2006 samlade, tryggt framtidssäkrade i PDF-format. Dessutom finns matchprogram och tabeller ända från 2001 samlade där.

Forum

Då hemsidans gästbok tenderar att fungera som diskussionsforum eller ett ställe där nyheter postas, har hemsidan därför nu berikats med just ett diskussionsforum. Gästboken finns fortfarande kvar, men förhoppningsvis ska detta medföra att den får fungera som just en gästbok. Forumet är dock bara ett experiment i nuläget. Om det används och används på ett bra sätt så kommer mer jobb att läggas på det.
För att skriva i forumet måste man dock registrera sig, men om alla registrerar sig och bjuder till och skriver i det så kan det nog bli riktigt bra.

Mer bevakning

Som vanligt kommer ni hitta matchreferat från fotbollsmatcher här på hemsidan. Har ni inte möjlighet att närvara på matcherna, så kommer ni få chansen att följa dem på hemsidan. Det kommer nämligen rapporteras direkt till hemsidan från utvalda matcher. Det är dock inte frågan om någon video-länk, utan det kommer stå på hemsidan när ett mål har gjorts.

Eftersom vissa matcher kommer filmas, så har klubben nu fått en egen kanal på YouTube. Även det är förhållandevis unikt.

För er som även vill följa våra ungdomslag finns en glädjande nyhet. Alla ungdomslag har nu en egen sida där man kan se aktuell tabell och kommande matcher.

Fin utveckling

Som avslutning på den här presentationen av den nya hemsidan, vill undertecknad passa på att visa hur hemsidan utvecklats sedan den lanserades den 28:e februari 2004. Ni ser det på filmen nedan.


Redan 2004 var klubben förhållandevis unik bland klubbarna i omnejden bara genom att ha en egen hemsida. Men den utveckling som skett sedan dess är enastående. På de senaste tre åren har hemsidan besökts cirka 55 500 gånger! Hittills i år har den blivit besökt 9000 gånger. Som mest i april än så länge då 2125 besök registrerades. Men nu, halvvägs in i maj, har 1800 besök redan ägt rum. I snitt har hemsidan 100 besök per dag i skrivande stund.

Som avslutning vill undertecknad visa ytterligare en film som visar hur hemsidan, rent grafiskt, växt fram. Sedan följde naturligtvis många, många timmar av kodande.
Filmen tog cirka 40 minuter att spela in, och då hade jag ändå tränat en gång.

Tack till alla besökare.