Oavgjort i våravslutningen

I vårsäsongens sista match fick Älgå en viktig poäng med sig i bottenmötet med Deje IK. 1-1 blev slutresultatet efter en uppryckning och snabbt mål i den andra halvleken.

Tabellnian Deje IK med sina elva poäng inför dagens match var ännu ett lag i raden av de som bör besegras. En ny förlust idag och Älgå skulle gå ett tungt sommaruppehåll till mötes.
0-1 halvvägs in i första halvlek talade dessvärre för detta. Att hämta upp underlägen har inte varit Älgås paradgren den här säsongen, bortsett från öppningsmatchen mot Kil. Målet kom dessutom genom en markeringsmiss och en snöplig situation.
–Thomas (Larsson) går ut och halkar, så de får i princip öppet mål, säger tränare Daniel Andersson.

Spelmässigt var den första halvleken ändå jämn men några riktigt heta målchanser producerade inte Älgå.
–Stabilt, men inte bra, menar Danne.
–Vi låg lite för långt från markeringar och slarvade med passningarna.

Drömöppning på andra

I den andra halvleken var dock Älgå bättre och fick en drömöppning på densamma. Per Pettersson förvaltade en målvaktsretur på bästa sätt och kvitterade till 1-1 en minut in i halvleken. Därmed tog hemmalaget kommandot i matchen och behöll det i princip matchen ut. Det enda som saknades var ett segermål och tre poäng, men det blev i alla fall en poäng.

–Vi får vara nöjda för varje poäng som vi kan skrapa ihop, konstaterar Danne.
Extra beröm fick Bonny Karlsson och Jim Flobergseter.