Ryck i andra gav seger i seriepremiären

Älgå fick en drömstart på fotbollssäsongen 2024 som sparkades igång i fredags. Fjolårets jumbo Borgvik besegrades med i slutändan säkra siffrorna 4-2 efter jämna 1-1 i halvtid.
– En riktig lagseger, alla ska ha beröm, summerar Älgåtränaren Niklas Schützer.

Seriepremiär redan i slutet av april hör inte till vanligheterna i division 7. Att faktiskt kunna genomföra den på hemmaplan och inte på en något sånär närliggande konstgräsplan måste också vara av det ovanligare slaget.

Älgvallen var spelbar, men man ska inte påstå annat än att en konstgräsplan hade erbjudit en större förutsägbarhet gällande bollens färdriktning.

– Jag tyckte det var en bra premiär, bra spel trots hoppig och studsig plan, säger Niklas Schützer.

Älgå fick en bra start på matchen. En utspark landade hos Joel Jarnbro som från höger sköt in 1-0 i målets bortre del efter åtta minuters spel. Första halvlek var i övrigt en ganska jämn historia och välspelad sett till att det i dubbel bemärkelse var den första halvleken.

Något olustigt blev det när Borgvik kvitterade i den 42:a matchminuten. Älgå laddade dock om under den värmande halvtidsvilan och tog kommandot på hemmaplan under andra halvlek.

– I halvtid var dom fokuserade på vad vi skulle göra och inte alls uppstressade.

De blåklädda pressade för att återta ledningen och fick också utdelning då Joakim Heintz gjorde 2-1 kvarten in i andra. Bara minuter senare utökade Jimmy Guldbrandsson till 3-1.

Detta bäddade för vad som skulle bli en seger, men Borgvik reducerade först till 3-2 med 25 minuter kvar på matchuret. Joakim Heintz såg dock till att gästerna inte hann rida på vågen utan utökade till slutresultatet 4-2 med dryga kvarten kvar.

Det var grått och kyligt, men tre poäng i seriepremiären på Älgvallen värmde denna aprilkväll. Att detta är en sport som snart kommer innehålla vattenpauser på grund av värme var svårt att tänka sig.

Så lär det inte bli på fredag i alla fall då Kil 2 på bortaplan är nästa programpunkt. En av de på förhand svårare utmaningarna i serien då ett andralag på hemmaplan kan förväntas ha en kryddad laguppställning.