Seger i första kvalmatchen

Det var ett fokuserat och laddat Älgå SK som under söndagen reste till Munkfors för att spela den första kvalmatchen till division 5. Under matchen visade herrarna att man definitivt har i femman att göra, stundtals visade man upp ett riktigt, riktigt bra spel och vann välförtjänt med 2-1.

Noll förluster. Hemmalaget IFK Munkfors hade gått obesegrade igenom sin division 6-serie men var tack vare en del oavgjorda matcher ändå tvåa i serien. Det var ändå en respektingivande statistik kvalets första motståndare hade. Men utöver denna statistik visste man inte så mycket mer om Munkfors som spelade på en konstgräsplan.
–Konstgräs är vi inte vana vid. Vi trodde nog att vi skulle få det kämpigt, medger Älgå-tränaren Daniel Andersson.

Kämpigt blev det också, i alla fall första kvarten. Älgå var tillbakapressade och kom inte upp med laget. Men efter 21 minuter kom man tillräckligt högt upp.
–Vi får ett förlösande mål av Bôrren och efter det spelar vi riktigt, riktigt jäkla bra fram till paus och styr och ställder det mesta. De såg lite chockade ut faktiskt.
Detta toppades med ett psykologiskt viktigt 2-0-mål i den 40:e matchminuten genom David Wiklund.
–Det är en hörna från Bôrren som David Wiklund tar direkt med foten och skyfflar in.
Älgå fortsätter att spela bra även i den andra halvleken. Det enda undantaget är en period som bland annat innehåller en 2-1-reducering i den 65:e minuten. Men den innehöll även några riktigt fina räddningar av Thomas Larsson och backlinjen var solid.
–Med tio minuter kvar tar vi tag i det och lyfter upp på deras planhalva, då känns det tryggt.

Älgå vann matchen med 2-1 och blev alltså det första laget att besegra Munkfors den här säsongen. Nästa kvalmatch spelas om två veckor och då väntar ett kokhett derby mot Fiskeviks IF. Om Fiskevik blir det andra laget att besegra Munkfors återstår att se nästa helg.
Beröm i Älgå fick Thomas Larsson, David Wiklund, Martin Theodorsson och Henrik ”Bôrren” Magnusson.