Seger i säsongens sämsta

Säsongens sämsta insats hittills, men den var ändå tillräckligt för att till sist vinna med komfortabla 5-2 (2-1) i derbyt mot Värmskog.

–Det var väldigt gôtt och vi är fortfarande obesegrade, konstaterar tremålsskytten Mikael Ek.

Det var derby i flera bemärkelser när serieledande Älgå tog emot tabellfemman Värmskog på Älgvallen. På en viss nivå var det också ett derby mellan Klässbol och Värmskog. Genom samarbetet klubbarna emellan så återfanns några för Värmskog mer bekanta ansikten på motståndarsidan.

Mikael Ek

Mikael Ek var kanske det mest talande exemplet på detta. Särskilt med tanke på att han dessutom spelat två säsonger i Värmskog.

–De var på mig mycket. De vet vad jag är bra på, säger Mikael som alltså blev hårt uppvaktad av gästerna.

Den annars så pålitlige målskytten för Älgå hade det svårare än vanligt att komma fram i bra lägen.

–Men vi har andra duktiga spelare som kan göra sin gubbe, menar han.

En spelare som man utan att vara partisk kan titulera duktig är Christian ”Kicken” Berntsson. Det var han som gav Älgå ledningen efter åtta minuters spel.

Christian Berntsson

Värmskogs kvittering lät dock inte vänta på sig. Nästa situation i matchen var en frispark från distans vars retur utjämnade ställningen.

–Vi visste att de var duktiga på fasta situationer, säger Mikael.

Det var också i samband med en sådan som Värmskogs nästa kvittering kom. Närmare bestämt var det på en hörna som Värmskog gjorde 2-2 i den andra halvleken. Det var för övrigt Mikael Ek som på straff gjort 2-1 till Älgå i mitten av den första akten.

Peter Ek

Hemmalaget hade matchen igenom problem med att få spelet att stämma. Det föreföll en aning nervöst och stressat.

–Då kom dom in i matchen mer och fick nästan ta över.

Dramatiken var som störst när den tidigare nämnda kvitteringen kom med cirka en halvtimme kvar. Då var det Värmskog som hade momentum, men man var dock inte särskilt oroliga i hemmalaget.

–Det kändes stabilt och vi vet att vi har en otrolig målskytt där framme, säger Älgåtränaren Reine Berntsson och syftar förstås på Mikael.

Ola Kaspersson

Det var dock inte han som återtog Älgås initiativ i matchen. I stället var det backen Ola Kaspersson som sköt en frispark från distans och som letade sig hela vägen in i mål.

3-2 och Älgå var i förarsätet igen. Värmskog hade inte riktigt kraft till att forcera fram en tredje kvittering. Punktmarkeringen på Mikael Ek började även den ge med sig, vilket gav resultat. Med drygt tio minuter kvar gjorde han sitt andra mål för eftermiddagen som innebar 4-2.

–Då var det stängt, säger Mikael som också satte sitt tredje mål en stund senare.

–Det var riktigt gôtt att slå dom.

Mikael Ek

Tongångarna var dock inte så mycket positivare än så i Älgålägret efter att tre nya poäng vunnits.

–Det var den absolut sämsta prestationen i år, säger Reine och fortsätter:

–Men ändå vinner vi komfortabelt med 5-2.

Mikael Simberg

Mest nöjd var han kanske över bytena som gjordes under den andra halvleken.

–Vi bytte in alla fyra på bänken och då blev det lite bättre. Det var roligt att de presterade.

Alexander Steen

Bäst av allt den här omgången var kanske att Svanskog besegrade Årjäng med 3-2 parallellt med denna match. Därmed rycker Älgå i tabellen och leder nu med sju poängs marginal ned till Årjäng som förvisso har en match mindre spelad.

Om drygt en vecka är det dags för ännu en viktig match. Då tar Älgå nämligen emot tabelltrean Sifhälla 2 på Älgvallen i vad som kan bli en för framtiden viktig match.

Christian Berntsson

Johannes Rydén

Bonny Karlsson

Mikael Simberg

Jesper Jansson

Jesper Jansson gjorde sin andra raka match i division 6 i Robin Larssons ställe.