Seger mot Jössefors i genrepet

I den andra träningsmatchen tillika genrepet inför fredagens seriepremiär tog Älgå en säker 4-1-seger mot Jössefors U.
– Ett bra genrep tycker jag, summerar Älgåtränaren Niklas Schützer.

Konstgräsplanen benämnd Edane Marin Arena var soldränkt men effektivt nedkyld av en stark nordanvind. Inte heller spelarna hade nog hunnit bli varma innan Älgå tog ledningen på en hörna genom Tobias Nilsson.
Samme Nilsson utökade ledningen till 2-0 efter 22 minuter. Jössefors andralag, som kommer husera i samma division 7-serie den stundande säsongen, reducerade till 2-1 på en frispark som ska medges var fint slagen.

Tobias Nilsson

Tobias Nilsson gjorde två av Älgås fyra mål mot Jössefors

En annan Nilsson, Robin i förnamn, utökade dock Älgåledningen på nytt strax innan halvtidsvilan. Andra halvlek blev inte lika målrik men det enda nätrasslet som uppstod låg de blåklädda bakom. David Magnusson fastställde slutresultatet 4-1.

Robin Nilsson går på skott.

– Vi var lite långa i laget och lite plottriga ibland, reflekterar Niklas som ändå var nöjd över resultatet.

– Skönt att göra fyra mål. Vi hade några bra kombinationer.

Föregående helg spelade Älgå oavgjort mot seriekollegan Brunskog United efter ett 2-2-resultat. På fredag väntar seriepremiär då Borgviks IF gästar Älgvallen. Avspark klockan 19:00.