Seger mot Töcksfors

I den tredje träningsmatchen för säsongen kom alltså den första vinsten. Töcksfors IF, ännu ett div 5 lag stod för motståndet i matchen som spelades borta i Töcksfors.

Det var dock Töcksfors som tog ledningen ca 20 min in i första halvlek och även 2-0 några minuter senare, Älgå spelade inte dåligt på något sätt och några halv-vassa chanser skapades, farligast var nog framför allt Tobias Olssons nick som TIF-målvakten gjorde en snygg räddning på.
Det som saknades under första halvlek var att vara lite mer på hugget och försöka vinna mer andrabollar och det var med den inställningen som vi gick in i andra halvlek, och
VILKEN andra halvlek vi gör!! Det tar oss 21 minuter att reducera, kvittera och gå upp i ledning!
Andreas Magnusson nickar in reduceringen till 2-1 efter långt inkast av Roy Atle Nilsen Ruud. Kvitteringen tar Henrik Magnusson elegant hand om då han på distans prickar in 2-2
upp i nätmaskorna. Några minuter senare slår Roy Atle en frispark som letar sig fram till lillbrorsan Aleksander Ruud Underdal som med stor finess nickar in ledningsmålet!
Vi hade ett stort antal chanser till att göra mål på men lyckades inte få in någon mer boll i nätmaskorna, Töcksfors gjorde ett sista intensivt försök i slutminuterna att få in en
kvitteringsboll men Unge Robin Larsson i målet gjorde några helt otroliga reflexräddningar och räddade första träningsvinsten åt oss.
Hela laget ska ha en stor eloge på hur vi genomför matchen, vi gör ett mycket bra jobb som lag och fixar verkligen det här TILLSAMMANS!
Stort är att vi återigen vinner andra halvleken, det visar att det finns en tåga i det här laget att inte ge upp trots att vi ligger under med 2-0 i halvlek och det lovar jag grabbar
att det gör både mig, Patte och de tillresta ”supportrarna” stolta att ni visar en sådan härlig inställning!
Nämnas bör också att Christoffer Damström ny från Åmotfors IF gjorde sin debut för Älgå SK och visade att han kommer bli en nyttig pjäs för oss i sommar.
Tobias Olsson gjorde också årsdebut och spelade mycket bra på mittbacksplatsen.
Som sagt, stort beröm till hela laget!
Nu har vi Mangskog borta nästa lördag och då tar vi med oss inställningen och arbetsinsatsen från den här matchen.