Segernollan äntligen spräckt

I säsongens sjunde match kom till sist den första segern för herrlaget i herrfemman. Det var mot tabellfyran Eskilsäter som vändningen äntligen började emot. Jim Flobergseter gjorde matchens enda mål i början av andra halvlek.
–Jag är illa rörd, säger en glad Stig Pettersson efter matchen.
IMG_6235

Efter de sex första matcherna i säsongens division 5 hånlog fortfarande segernollan åt Älgå. Tabelljumbon Älgå har inte inlett en säsong så här dåligt på många år. Men i kväll kom äntligen den första segern. Den kom tack vare ett riktigt ”skitmål” av inhoppande Jim Flobergseter. Och hör och häpna, målet kom i den andra halvleken.IMG_6246

En bra andra halvlek

Efter en mållös första halvlek, som Älgå överlag var det bättre laget i, fanns förstås en viss oro för att Älgå skulle tappa matchen i andra. Men så blev det inte. Efter att Älgå tagit ledningen med 1-0 skapade man en handfull riktigt bra målchanser under halvleken. Man var helt klart närmare 2-0 än Eskilsäter var 1-1. Men eftersom någon utökning av ledningen inte kom blev det nervöst när gästerna väl skapade lägen. Men Thomas Larsson räddade Älgå i vanlig ordning. IMG_6223

Dennis förstärkte Älgå

En bidragande del i segern var Dennis Olofsson som har gått och blivit en riktig måltjuv i U-laget med sina 8 mål. Idag spelade han från start för första gången. Och hans första A-lagsmål var inte särskilt långt borta.
–De ska sitta egentligen, jag hade lite otur, säger Dennis som fick beröm av Stig Pettersson för sin insats.
–Dennis startar med bravur. Han gör sånt som jag saknat innan, han tar löpningar, säger Stig som även tyckte detta smittade av sig på resten av laget.
–”Gädda” kommer in och tar samma löpningar. IMG_6180

Ny match på lördag

Älgå måste dock bli mer effektiva. Med tanke på alla lägen man skapade borde man ha avgjort.
–Det är i underkant, vi borde har gjort 3-4 mål till, säger Stig.
Men det positivaste är förstås att Älgå vinner den andra halvleken.
–Vi har varit bra i början men haft problem i andra, vi har säckat ihop, säger Dennis.
–Vi har släppt in 14 mål på tre matcher i andra, säger Stig.
På lördag väntar ännu en hemmamatch, då mot Västanviks AIF. Då får vi hoppas på seger nummer två. Men Älgå får inte känna sig trygga bara för att man fått medvind.