Sexan närmar sig i horisonten

Herrarna förlorade på tisdagskvällen den oerhört viktiga matchen mot Säffle FF 2. Älgå hämtade upp ett 2-0 underläge till 2-2 men därefter tappade man allting och förlorade till slut med 5-2. Förvisso är Älgå bara en seger från att nå säker mark, men frågan är; vilka ska man ta den segern mot nu?

Sexan närmar sig i horisonten

Älgå hade kniven mot strupen när man reste till Säffle under gårdagen. ”Bottenfinalen” mot Säffle FF 2 kunde i förlängningen mycket väl vara den som avgjorde utgången på årets division fem för herrar från väst.

Vi minns när lagen möttes i våras på Älgvallen. Älgå var totalt överlägsna sett till målchanser, och delvis även sett till spelet. Matchen slutade oavgjort 1-1.

–Jag är så besviken, det känns som en förlust, sa Stig Pettersson efter den matchen.

2-1 i halvtid

Gårdagens match var en gammal hederlig sexpoängsmatch. Och kanske var båda lagen tagna av stundens allvar. Inget av lagen spelade speciellt bra utan det var 90 minuters ställningskrig. Älgå gjorde samma gamla misstag vi sett under säsongen, men man började dock bra.

–Vi startade ganska bra tycker jag. Sen är det försvarsmissar, de gör 1-0 och 2-0 på markeringsmissar, konstaterar Stig Pettersson.

Innan första 45 var över lyckades dock Älgå reducera till 2-1. Thomaz Andersson kämpade in bollen efter en krånglig situation.

Skulle gå för seger

–Vi hade 2-1 i halvtid, så vi sa att vi går in för 2-2 och sen 3-2, säger Stig.

Och 2-2 blev det också. Martin Theodorsson som återvänt till Älgå från Gunnarskog/Bortan IK lade en perfekt crossboll i djupled till Thomaz Andersson som kvitterade. Då var det 3-2 som skulle ordnas, men så blev det inte.

–Sen faller vi som en kortlek, fast att vi är på gång, säger Stig.

Istället börjar målen ramla in bakåt. Mönstret med Älgås andra halvlekar återupprepade sig. Trebackslinjen kom naturligtvis som ett brev på posten men den var till föga hjälp. Matchen var redan förlorad.

–Oförklarligt att vi kan spela så, säger Stig.

–Det var inte bra på något sätt. Säffle var inte bra de heller men vi gjorde dem bra.

Varje match viktig

Älgå hade dock viktiga spelare som Jim Flobergseter och Daniel Sötterman borta. Lagledare tillika U-lagstränaren Daniel Andersson hoppade in på Jims plats.

–Daniel Andersson tog hans plats med bravur, berömmer Stig.

Både Jim och Daniel är dock tillbaka på fredag då ännu en viktig match väntar. Det är nämligen derby mot Fiskeviks IF på Älgvallen.

Förvisso är varje match viktig nu fram till den 25:e september då serien når vägens ände. Vi får hålla tummarna och hoppas att Älgå, på något vis, säkrat ett nytt kontrakt innan dess. Men nu har man spelat mot två av de tre lag som är närmast ovanför och förlorat dessa. Så frågan man får ställa sig är; vilka ska Älgå lyckas slå för att klara sig kvar i division 5?