Ribba ut för damerna mot Grums

Damerna radade upp chanser och var spelmässigt överlägsna mot Grums på söndagskvällen. Linnéa Juhlin sköt exempelvis i ribban två gånger. Det faktum att Grums trots det vann med 2-1 gör den här förlusten till en av de tyngsta den här säsongen.

IMG_7154

Besvikelsen hängde som en dimma över Älgvallen efter att damerna förlorade mot tabellnian Grums IK. Trots ett spelövertag från början till slut och således flest chanser så vann Grums med 2-1.

–Besviken är jag, tycker vi är det klart bättre laget, säger tränare Bosse Johansson efter matchen.

–Ganska besviken. Var lite tråkigt, tycker det var vi som hade spelet, säger Linnéa Juhlin.

I förra matchen på bortaplan mot Skattkärr fick Linnéa hoppa in mellan stolparna. I dag tog hon klivet upp på forwardspositionen och ersatte Anna Wallberg som saknades idag.

–Det var lite annorlunda, men tror jag stannar på forwardspositionen, säger Linnéa om inhoppet som målvakt.

IMG_7070

Sofia och Linnéa på topp

Tillsammans med Sofia Karlsson utgjorde de alltså dagens uppsättning av forwards. Och efter åtta minuter levererade dom. Sofia Karlsson placerade in 1-0 vid främre stolpen från en position nära straffområdets vänstra hörn. Målet var logiskt och kunde antas vara det första av många eftersom Älgå varit det klart bättre laget i inledningen och fortsatte vara så. Men i slutet av halvleken sjönk tempot en aning.

–Allihopa dog sista kvarten i första, det är lite lojt, säger Linnéa som tidigare i halvleken sköt ett skott från distans i ribban.

–Trodde faktiskt den skulle gå in, men så blev det inte, konstaterar hon.

IMG_7062

Borde varit större ledning

Istället, i den 44:e matchminuten, kvitterade Grums till 1-1 genom en frispark avlossad från en position bara några meter in på Älgås planhalva. Det fanns inte den minsta logik i det oavgjorda resultatet efter första halvlek. Hade Älgå haft 1-0 vid pausvilan så hade det närmast varit i underkant.

–Hade kunnat vara 3 eller 4, tror Linnéa.

Älgå fortsatte dock på den inslagna vägen och fortsatte spela bra i andra halvlek.

–I andra tycker jag vi spelade bra, hade hur många chanser som helst.

Bosse tänker i samma banor.

–Flickorna kämpar och sliter hela matchen. De skapar chanser fram till sista sekunden men får inte in den.

IMG_7128

Underläge med 30 kvar

Detta gör faktumet att Grums i den 60:e minuten kontrar in 2-1 och att detta visade sig bli slutresultatet gör det hela än mer ologiskt. Men Älgå kämpade och kämpade i slutet och hade varit väl värda en poäng i alla fall. Linnéa var mycket nära att kvittera när hon sköt en frispark i ribban och ut. En annan dag hade den lika gärna suttit i krysset. Malin Ornstein var tillsammans med Sofia och Linnéa en av de som bidrog med mycket fart framåt i forceringen. Hennes crossboll in framför mål till Susanne Åström i slutsekunderna var ett av de lägen man ser framför sig när man blundar. Bollen gick förbi målvakten till en framstörtande Susanne som fick bollen på sig, men sedan för långt ifrån sig för att slå in den i öppet mål. Bollen passerade stolpen med bara decimeter.

–Vi sätter inte chanserna vi skapar, konstaterar en besviken Bosse.

–Allt fungerar men sista biten var inte riktigt rätt, avslutar Linnéa som ville passa på att berömma lagkaptenen Susanne Åström.

–Hela laget gör en kämparinsats, säger Bosse.