Suveränt av U-laget mot GIK/BIK

U-laget gjorde en suverän insats mot Gunnarskog/Bortan i torsdags på Gladishill i Hillringsberg.

Gunnarskog som kunde ha gått upp i serieledning vid vinst kom naturligtvis taggade till tänderna och mycket riktigt så pressades vi tillbaka de första minuterna, efter hand arbetade vi dock upp oss på planen och kunde jämna ut bollinnehavs-procenten.
Men snöpligt nog på en kontring så tar Gunnarskog ledningen med 1-0.
Vi gräver dock inte ner oss utan fortsätter jobba på och skapar en hel del chanser, Gunnarskog hade också sina chanser men som sista utpost stod Robin Larsson som hade bestämt sig för att inte släppa något mer förbi sig denna kväll (Fantastisk match).
Före halvtidspausen får vi tycker jag rättvist in 1-1 bollen, målet kommer från ett långt inkast av Tobias Carlström Georgsson som touchas av en försvarare i Gunnarskog och in i mål. Lite slumpartat kanske men vi hade tjänat ihop till den.

I andra halvlek så kommer Tommie Nilsson in från bänken, 3 minuter senare kommer han ut igen efter att ha hängt in 2-1 målet efter en tilltrasslad situation i straffområdet. Tyvärr så skadade han knät när han skyfflade in bollen och fick åka in till Arvika för att kolla upp det. Förhoppningsvis gick det bra då det var hans enda ”friska” knä..

Vi fortsätter att mala på och skapar många chanser att utöka ledningen men saknar lite kyla när lägena dyker upp, Gunnarskog är långt ifrån ofarliga och kommer i farliga kontringar, ofta dirigerade av Ola Olsson (Bäst i GIK i torsdags).
Tobias Olsson som har gått ut tidigare i halvleken för att vila slängs in för att stänga matchen i den 85:e minuten, två minuter senare gör han det verkligen när han skarvar in en frispark signerad Patrik Karlsson.
Gunnarskog ger dock inte upp även om det inte är många minuter kvar och blir också tilldelade en straff i slutsekunden men som jag nämnde i början så hade Robin Larsson bestämt sig.. och avslutar matchen med en riktig klassräddning!

En av de bästa div. 7 matcher jag sett på länge och de tretton spelare som var med ska ha ett stort beröm:

• Robin Larsson – Suverän insats med många viktiga ingripanden och räddningar, den snygga straffräddningen i slutsekunden var bara ”the icing on the cake”!!
  • Jim Flobergseter – Trygg och lugn som vanligt, även någon rush upp i anfallet, gamle Jimmern is back!
  • Tobias Olsson – En jätte på planen som stoppar det mesta, synd att vi inte kan nyttja honom under en hel säsong.. Målet som han gjorde gör att vi glömmer ”dribblingen” i eget straffområde! 😉
  • Alexander Kildén – Född 1996, växte in i matchen och gjorde framför allt en strålande andra halvlek!
  • Henrik Ryman – Man vet ju vad man får av Hank! Aggressivitet och fart, hade även några avslut på mål men ”JÄVLAR”.. 😉
  • Viktor Olsson – Född 1997, en frisk fläkt. Snabb och ett ständigt orosmoment ute på sin kant!
  • Patrik Karlsson – Vilken spelare! visst, lite spelrostig och någon tappad boll ibland men så oerhört nyttig för oss med att lugna ner spelet och behandla bollen. Här ska ni yngre se och lära!
  • Snorre Wiik – Det bästa jag sett av Snorre på ett bra tag, tillsammans med Patte en bollvinnare av rang. Bra match!
  • Sebastian ”NK” – Efter två bra inhopp i A-laget så visar han att formkurvan går fortsatt uppåt, detta har i alla fall undertecknad väntat på, fortsätt så nu!
  • Tobias Carlström Georgsson – Stark och snabb, gör ont att få Tobbe efter sig, många målchanser men att han skulle få in sitt mål via ett inkast hade i alla fall inte jag spelat på!
  • Andreas Kronqvist – ”Krona” har tränat själv det syntes, hoppas han dyker upp på fotbollsträningarna framöver också.. Bra jobb framåt och tvekade inte att ta ett stort jobb i försvaret när det behövdes!
  • André Jakobsson – Varit förkyld senaste dagarna och skulle bara spela om det blev absolut nödvändigt, sista 25 blev det det och han skötte det med bravur som tidigare under säsongen!
  • Tommie Nilsson – Kom in direkt efter pausen, ut igen 3 min senare men då som 2-1 målskytt och sargat knä, måltjyv!!

Nu kör vi hårt de resterande matcherna också, vi börjar med Hillringsberg på söndag kl. 17 på Gladishill!!