Taktik och bra inställning gav en poäng

Herrlaget visade upp en mycket bättre inställning mot Rottneros på bortaplan under gårdagen jämfört med matchen mot Ekshärad senast.

–De visade en vilja med spelet och kämpade, sammanfattar Stig Pettersson.

På detta sätt lyckades Älgå knipa en poäng och har nu 9. Därmed räcker det med en poäng till för att vara bättre än det Älgå som åkte ur femman 1985.

IMG_5900

När lagen möttes på Älgvallen i våras så blev Älgå utspelade och förlorade med 1-4. Planen för att undvika detta under gårdagen som Stig Pettersson ritade upp på taktiktavlan löd; backa långt hem och gör ytorna små. Och den här gången följde man faktiskt den taktiska planen.

–Taktiskt gjorde vi 100% det vi skulle, säger Stig som var nöjd över den bättre inställningen laget visade upp.

Planen fungerade dessutom och hemmalaget Rottneros fick problem.

Kvitterade i början och slutet

Dessvärre var inte Älgås backlinje ett vattentätt skott, trots Martin Karlssons och Jim Flobergseters lugna och fina spel. I den elfte minuten sprack Älgås nolla och Rottneros tog ledningen med 1-0. Henrik Magnusson kvitterade dock strax därefter och oavgjort stod det också i halvtid.

I den 75:e minuten var det samma visa igen, Rottneros tog ledningen men strax därefter kvitterade planens andra Magnusson, Andreas, och det var 2-2. Resultatet stod sig matchen ut och Älgå tog en mycket viktig poäng.

–Ett styrkebevis att vi kom tillbaka, tycker Stig som ville berömma Martin, Jim och Robin Nilsson som gjorde en bra match.