Tappade 2-0 men fortsatt obesegrade

Förlustnollan är fortfarande intakt, men mentalt var det oavgjorda resultatet hemma mot Eskilsäter en förlust.
– Det känns så tyvärr, säger Niklas Schützer.

2-2 borta mot Kil kändes som en seger.
2-2 hemma mot Eskilsäter kändes som en förlust.

Två matcher med samma resultat och samma poängutdelning men med helt olika eftersmaker. Det är lätt att peka på faktumet att Älgå tappade 2-0 till 2-2 som orsaken till besvikelsen, men det var prestationen överlag som skavde mest hos Älgåtränaren.

– ”Jag” spelade, inte ”vi”. Vi spelade inte som ett lag, menar Niklas.

Dessutom föreföll de blåklädda inte vara påkopplade från start.

– Det var samma som mot Kil, vi var inte med första tio.

Men när man kom igång och fick vind i seglen, då hände grejer.

– Vi får ett mål och då blir vi lite mer taggade.

David Magnusson, lagkapten för dagen

Johan Magnusson, tvillingbror till David Magnusson, kom in i truppen i slutet av förra säsongen men matchdebuten fick vänta till denna. På fredagkvällen började båda från start, sida vid sida på mittfältet. I samband med en hörna i den 19:e minuten klackade Johan in returen från ett ribbskott och gav Älgå ledningen.

Gustav Johansson, ny från Gunnarskog, debuterade i Älgåtröjan genom att från snäv vinkel sätta 2-0 i den 23:e minuten. Ett bra resultat på tavlan, men på sätt och vis oroväckande bra.

Gustav Johansson gratuleras för 2-0-målet

– Det är individuella prestationer. Vi är inte förtjänta av 2-0, menar Niklas.

Strax innan halvtidsvilan kom en jobbig men inte orimlig reducering till 2-1. Det var ett bra skott avlossat från en position strax utanför straffområdet. En observation är att anmärkningsvärt många av säsongens hittills insläppta mål varit av skarp kvalité.

Andra halvlek kom att tillhöra gästande Eskilsäter, åtminstone dess första del.

– Jag tycker vi tar över sista 20 i andra, då har vi fina kombinationer, särskilt på vänsterkanten.

Men istället kom kvitteringen. Riff van der Waal gjorde flera bra insatser under matchen, men när Eskilsäter kontrade i den 82:a minuten var han långt utanför straffområdet. Detta observerades av den grönklädde bollföraren som prickade målet med ett långskott från mittcirkeln.
Någon skugga föll dock inte över Älgåmålvakten för detta.

– Riff gör en jävla match idag, berömmer Niklas.

Både Riff och övriga försvarande spelare hade en viss anstormning att reda ut därefter.

– De fick energi av 2-2-målet, men det kändes inte så himla farligt ändå. Tyckte inte de fick några riktigt farliga chanser utan de kom från yttersidorna.

Även om prestationen sett över matchen lämnade en del i övrigt att önska så hanterade man den sena kvitteringen på ett bra sätt. Älgåtränaren om 2-2-målet:

– Frustration, men mer hos mig än hos spelarna. De visade bra moral.

Älgå och Eskilsäter är två av seriens tre fortfarande obesegrade lag. 2-2 kändes som en förlust, men hur vi ser på resultatet om några månader återstår att se.

Härnäst ser vi fram emot ett derby på bortaplan mot Åmotfors U. Avspark på lördag, den 25 maj klockan 15:00 på Forsvallen.

För individuella prestationer utgick beröm till Riff van der Waal, Jimmy Ollenberg och Arvid Johansson.