Tappade viktiga poäng mot Värmlandsbro

Goda råd blir allt dyrare för Älgås del när slutskedet i serien nu har anlänt. Tre viktiga poäng stod på spel, men man lyckades inte återupprepa prestationen vid vårens bortaseger mot Värmlandsbro.

Inledningen var det ingenting fel på. Älgå kunde ha tagit ledningen i matchens första anfall. Ytterligare möjligheter skapades under de följande minuterna.

En lovande matchupptakt alltså. Men gästande Värmlandsbro kunde jobba sig in i matchen och ta ledningen med 1-0 efter dryga 20 minuter. Istället för en ledning med kanske ett par mål så gick Älgå till halvtidsvila i underläge.

Eftersom det blir allt färre matcher kvar att spela, och läget blivit allt svårare med tanke på Årjäng och Lysviks senaste poängmässiga framgångar, så börjar oavgjorda resultat få mindre betydelse. Det är trepoängare som gäller för att kunna klättra.

Älgå behövde alltså vända underläget till seger i andra halvlek. Hemmalaget gav sig förutsättningar för att lyckas med detta då man fick en drömstart på andra. Löpstarka Emil Henriksson hittade in i straffområdet och placerade in 1-1.

Matchen igenom var Värmlandsbro bra på snabba spelvändningar och med halvtimmen kvar hängde inte Älgå med. 1-2 och ytterligare två mål behövde göras framåt.

Sista kvarten gick Älgå ned på trebackslinje och skickade upp en extra forward. Dessvärre nådde man inte ens en kvittering utan resultatet 2-1 till Värmlandsbro stod sig till slutsignalen.
Extra beröm förtjänar Jim Flobergseter och Marcus Ekblom.