Tillbaka på kvalplatsen

Mycket bra spel med högt tempo och en bekväm ledning inför den andra halvleken tog Älgå tillbaka upp på kvalplatsen.

Tre raka segrar för nykomlingarna och tidigare tabelljumbon Gunnarskog/Bortan under ledning av Stig Pettersson. Det var hemmalagets facit inför fredagens match mot Älgå.
Risken fanns att formstarka GIK/BIK skulle hälla grus i Älgås maskineri, men ”en vanlig dag” borde Älgå vara snäppet tyngre.
–Håller vi fart i passningsspelet så kommer de inte hinna, var resonemanget inför matchen berättar Daniel Andersson.
Denna plan följdes också, till Älgå-tränarens belåtenhet.
–Vi spelade jäkligt bra stundtals. Bra passningsspel och riktigt fina kombinationer.

3-0 innan 30

Innan matchklockan ens passerat 30 så ledde Älgå med klara 3-0. Målet som betydde 2-0 kom efter Henrik Magnussons hörna som nådde David Wiklund som nickade till bollen, och på volley dundrade Ola Olsson bollen rakt upp i krysset.
Andreas Magnusson gjorde Älgås första och tredje mål och därmed har ”Gädda” gjort två mål i tre raka matcher. Brodern Henrik var dessutom inblandad i tre utav målen.
3-0 stod sig ända till slutet av matchen då Per Pettersson gjorde 4-0, men det kunde ha blivit fler mål innan dess.

Slog inte av på takten

–Vi skapade fortfarande chanser, men vi fick inte dit uslingen.
Vad som var positivt var att inte GIK/BIK heller fick göra något mål. Älgå har hittat tillbaka till det stabila försvarsspelet igen.
–Känns så. Det har kännts tryggare de sita två matcherna, vi släpper inte till slumpmålen.

Samtidigt som Älgå gjorde sitt jobb och tog tre poäng så besegrade Mangskog Ås/Åmotfors med 3-2 på Åsvallen. Därmed gick Älgå förbi Ås/Åmotfors och återtog andraplatsen i serien som kommer innebära kval till division 5.
Med fyra poäng upp till Mangskog och tre omgångar kvar kan vi med största sannolikhet ge upp seriesegern. Förvisso är Mangskog fortfarande obesegrade och har inte gjort någon ”Sillerudsmatch” än. Älgås förlust mot Sillerud i våras har lämnat ett avtryck i tabellen.
–Sillerudsmatchen är den som är surast fortfarande, säger Daniel men menar att man kommer vara rejält revanchsugna på fredag då just Sillerud kommer till Älgvallen.
Beröm för matchen mot GIK/BIK fick hela laget, men särskilt planens dominant Björn Ryman.