Tre kontringsmål gav tre poäng mot bättre motstånd

Ett underbemannat Älgå lyckades vinna den långväga bortamatchen mot Åtorp igår med 3-1.

–Spelmässigt var de bättre, säger tränare Bosse Johansson vars Älgå kontrade in de tre mål som gav segern.

Sofia Karlsson gjorde två mål och Anna Wallberg ett.

Damlaget fick revansch efter den sura förlusten mot Grums senast när man bortaslog Åtorp med 3-1. Detta lyckades man med trots listan över saknade spelare var ännu längre än senast. Caroline Olsson, Anchi Åström, Linnéa Juhlin, Malin Ornstein, Sissel Danielsson och Anna Svensson var de som saknades.

–Hade bara 13 spelare med, var riktigt krig igår men det gick bra, konstaterar Bosse Johansson.

Positivt var att Elin Andersson var tillbaka mellan stolparna efter att ha spelat två matcher med ungdomslaget istället. Även Anna Wallberg var tillbaka på topp, vilket naturligtvis gör skillnad.

–Hon är nyttig att ha med, säger Bosse.

Och det finns fakta som understryker detta. Efter att först ha varit tillbakapressade i inledningen och fått ett mål emot sig kvitterade Anna för Älgå till 1-1.

–Första 15 minuterna var vi knappt över på deras planhalva, då fick vi bara försvara oss, berättar Bosse.

–Anna sprang igenom på en genomskärare och satte 1-1.

Matchen påminde om den förra mot Grums då Älgå var det klart bättre laget men inte lyckades sätta chanserna. Fast mot Åtorp var rollerna ombytta.

–Åtorp spelade fotboll bra men satte inte chanserna.

Istället kontrade Älgå in ett ledningsmål i andra halvleks första minut genom Sofia Karlsson. Med dryga tio minuter kvar av matchen ökade Sofia på sin målskörd när Älgå återigen kontrade in ett mål och avgjorde matchen.

Därmed tog Älgå höstens första seger.

–Det var nyttigt att få den segern, det var glada miner i bussen hem, säger Bosse som ville ge hela laget en eloge för insatsen.

Extra plus gick till Elin Andersson, Pia Wallberg samt Hanna-Mari Johansson.

Nästa match är på måndag hemma mot Råda och då räknar Bosse med att ha alla utom Malin Ornstein tillbaka.