Tre snabba under sista fem mot Örnen

I kväll fick även herrlaget sin efterlängtade hemmapremiär på den nydränerade Älgvallen. Matchen kunde inte ha slutat bättre för Älgå som gjorde tre mål under matchens fem sista minuter. Därmed besegrades IF Örnen med 4-1 (1-1) och den förlustfria sviten på sex matcher fortsätter in i höstsäsongen.

Senaste gången som Älgås A-lag spelade match på Älgvallen var såpass längesen som den 26 augusti 2011. Då var det Gillberga man tog emot, även då i division 6.

I dag var det IF Örnen som stod för motståndet och en repris på den snöpliga förlusten i Charlottenberg i våras var det sista man ville ha. Dessvärre svarade inte det blåklädda hemmalaget för något speciellt övertygande spel under den första halvleken.

–Första halvtimmen i första halvlek var riktigt risig, konstaterar Älgåtränaren Daniel Schröder.

–Men i slutet av första kom vi igen.

Ola Kasperssons 1-1-mål i samband med en hörna var det som föregick denna uppryckning. I den 20:e minuten hade Örnen tagit en inte helt missvisande ledning med 1-0 på en frispark. Älgås kvittering kom dessbättre bara fem minuter senare och matchbilden skiftade något efter detta. Randi Rafaels inhopp på högerkanten var också en bidragande orsak till detta.

IMG_3817

Den oavgjorda ställningen följde dock med in i andra halvlek och där var Älgå det bättre laget. De riktigt heta målchanserna var i och för sig ganska lätträknade. André Jakobsson lade en riktigt bra frispark som Örnens målvakt gjorde en lika bra räddning på.

Tre snabba mål

Det dröjde till matchens fem sista minuter innan Älgås utdelning kom. Och då var det verkligen proppen ur för hemmalaget! Jonas Johannesson kom fri och placerade in 2-1 i 85:e matchminuten. Detta följdes upp med en riktig delikatess från Johannes Rydén som med sitt fina skott placerade in 3-1 efter en frispark. Innan klockan nådde full tid så hann Jonas Johannesson även göra 4-1 till Älgå.

Det var en målexplosion som gjorde denna hemmapremiär till en mycket trevlig afton. Till skillnad från mötet i våras så var det Älgå som hade flytet med sig idag.

–Det kändes som att det inte studsade vårt håll i våras, men det gjorde det idag, säger Daniel.

Jössefors nästa

Tre poäng i höstpremiären gör att Älgå försvarar sin ”delade tredjeplats” då man tillsammans med Bäckalund står på 17 poäng. Nästa motståndare i division 6 har exakt tio pinnar mer än Älgå, nämligen Jössefors. Tisdagen den 8 augusti kommer serieledarna till Älgvallen och vi minns mycket väl hur det studsade emot Älgå även i det mötet i våras. Kanske studsar det vårt håll även då?