Tvåsiffrigt mot Rottneros

Med en frånvarolista av i det närmaste absurd längd var förutsättningarna svåra inför bortamötet med Rottneros. Ytterligare två återbud på matchdag gjorde inte saken bättre. 
Under en stekhet augustisol åkte Älgå på storstryk med 10-0.

Upp som en sol i onsdags med 1-1 mot Norrstrand och ned som en pannkaka efter tvåsiffrigt i baken. Hur kan detta ske, undrar vän av ordning?

Det är ingen hemlighet att det är en tunn trupp som är verksam i Älgås färger i år. Med bra förutsättningar är man ett slagkraftigt lag på pappret som kan leverera goda prestationer. Dessvärre krävs det inte speciellt mycket för att det ska bli grus i maskineriet och standardresultatet 0-5 infinner sig.

14 namn var av olika anledningar otillgängliga för spel på lördagen. Detta ledde till att Älgås på pappret två avbytare utgjordes av tränare Anders Elg och målvakten Jesper Jansson.

Mot det tippade topplaget, tillika jagarna av serieledningen, Rottneros på bortaplan var detta givetvis en mentalt besvärlig situation. Å andra sidan har Älgå svarat för några av de spelmässigt bästa insatserna med liknande förutsättningar. Årjäng borta och Grums hemma exempelvis.

Älgå höll Rottneros stången under de första 20 minuterna. Men inom loppet av drygt tio minuter var utdelningen maximal för hemmalaget. Precis allting gick in och i den 32:a matchminuten var ställningen 6-0.

Samtliga spelare ska ändå ha en klapp på axeln för att man kämpade vidare i andra halvlek. Den förlorades med relativt sett anständiga 3-0.

Detta var en match att sätta parentes runt i matchprogrammet och i stället blicka framåt mot viktigare drabbningar. Härnäst väntar ett möte med IFK Velen på hemmaplan, förhoppningsvis med betydligt bättre förutsättningar.

Bäste Älgåspelare mot Rottneros var hårt arbetande Johannes Rydén.