U-laget föll i slutminuterna

Gårdagens toppmatch i division 7 mellan U-laget och Årjäng Greys slutade i en snöplig bortaseger med 2-1.

Älgå gick för en seger i slutet av den blöta och leriga matchen på Älgvallen. Efter att Emil Syversen kvitterat till 1-1 i den 56:e minuten förbättrades hemmalagets spel.
–Jag tycker vi lyfter oss då, menar Daniel Andersson.
Emil var en utav tre mittfältare – Tony Kaspersson och Aleksander Ruud var de två övriga – som gjorde ett bra jobb mot Årjängs mittfält. I den första halvleken hade man problem där men bytte taktik och upplöste problemet.
I halvtid var resultatet 0-1 efter att Årjäng tagit ledningen i den 23:e minuten. Att ledningen bara var ett mål var dock något Älgå kunde vara nöjda över.
–De hade många målchanser innan första målet. Det kunde ha blivit ytterligare något.
Men under den senare halvan av den andra halvleken var det Älgå som gick för ett segermål. Per Pettersson var nära att bli fri flera gånger om, men antingen blev han avblåst som offside eller så var det underlaget som ställde till det.
Nästa mål gjordes dock av Årjäng, på en frispark i den 88:e matchminuten. Då var det således inte lång tid kvar för Älgå att kvittera på, men man fick en chans i slutsekunderna i form av en indirekt frispark. Den slogs dock högt över, förvisso med en mur som stod alldeles för nära.
I och med förlusten ligger Älgå trea i tabellen, på samma poäng som tvåan Klässbol och tre poäng efter serieldande Årjäng som har en match mer spelad.
Beröm fick trion på mittfältet samt Bonny Karlsson, Jesper Nylund och Christian Nilsson.