U-laget hämtade upp men föll ändå

Förra helgen vände U-laget underläge till seger mot Koppom. Idag höll man på att svara för en episk vändning mot Jössefors andralag. 0-3 blev 3-3, men vändningen kom av sig och Jössefors vann med 4-3.

Första halvlek var under all kritik ur ett Älgåperspektivet på Forshälla. Hemmalaget ledde med 2-0 och bäst i Älgå var de som stod för rutinen, nämligen Patrik Karlsson och Gustav Kildén.

–Då var vi inte vakna, säger Daniel Schröder.

–Första halvlek var katastrof.

Andra halvlek inleddes dock piggare, men i stället utökade Jössefors ledningen till 3-0 och uppförsbacken var lång. Men i den 55 minuten kom äntligen Älgås reducering och det var genom Christopher Roynezon.

Patrik Karlsson

Därefter var det Älgå för hela slanten och bara fyra minuter senare kom matchens konststycke. Emil Henrikssons 3-2-mål är frestande att kalla drömmål, för vilken prestation det var! Långt ute på högerkanten befann han sig och på vägen fram mot mål så dribblade han sig förbi de fyra försvararna som omringade honom. Därefter tryckte han in bollen vid första stolpen och det var reducerat igen. I den 59:e minuten var Älgå bara ett mål efter och matchbilden dominerade man.

IMG_3240

Christian Nilsson har varit med i Älgå i många år, men något mål hade backen faktiskt aldrig gjort. I den 68:e minuten spräckte han den nollan när Älgå kvitterade till 3-3 på en straffspark.

4-3 till gästerna hängde i luften, men med kvarten kvar på matchklockan så kontrade Jössefors in ett nytt ledningsmål. Detta var ännu ett mål som inte var helt okej att släppa in.

Emil Henriksson

–Vi släpper in för enkla mål.

Älgås slutforcering resulterade bara i ett ”nästan.” Vad som kunde ha blivit en klassisk vändning blev det i stället ingenting av. Hade laget bara varit med från början så hade man nog inte ens hamnat i underläge.

Beröm utgick till Karl Milde och till Emil Henriksson för hans insats i andra halvlek.