U-laget kämpade hem en poäng

På ett varmt och publikfattigt Älgvallen mötte U-laget Jössefors i division 7. Älgå saknade flera spelare och hade en tom bänk, men lyckades ändå kämpa till sig en poäng mot serieledarna.
–Så som det blev så ska vi vara nöjda med en poäng, men nästa fredag ska vi gå för tre, sammanfattar den spelande tränaren Daniel Andersson.

IMG_6822

Antalet åskådare på Älgvallen denna varma och kletiga sommardag kunde utan problem räkas på tio fingrar. Älgå konkurrerade med sig själv på tre olika fronter denna lördag. På Älgvallen bjöd man på toppfotboll i division 7. I Sulvik bjöd Älgå in till bingo. I Jössefors anordnades en loppis.
Derbyt mellan Älgå 2 och Jössefors gick utan tvekan inte ut som vinnare efter den striden. Det var inte särskilt många på plats för att bevittna matchen. Men det var inte bara på läktaren det var tomt. På Älgås avbytarbänk var det också tomt. Daniel Andersson var spelande tränare, och i mål stod ingen mindre än Stig Pettersson.
–Det är första gången i hela mitt liv som jag står i mål, säger Stig när bollen är på andra sidan planen.

IMG_6806

Skulle gå för seger

Sena återbud resulterade i att Älgås förutsättningar inte var de man önskat.
–Vi skulle gå för seger, men då droppade spelare efter spelare av, säger Daniel Andersson.
Jössefors inledde matchen piggast och försvarade sig bra. Därför föreföll Emil Syversens 1-0 mål för Älgå aningen ologiskt. Därefter reste sig Älgå och var det bättre laget för en stund. Men i slutet av halvleken kvitterade Jössefors till 1-1 på en frispark en bit in på Älgås planhalva.
1-1 i paus.

IMG_6823

Nära seger

Jössefors skapade flest klara lägen under matchen och kunde ha haft en ledning. Men i den 74:e minuten drog Snorre Haugene Wiik iväg ett lobbskott utanför straffområdet som gick in i bortre delen av målet. I det ögonblicket kändes det som att Älgå skulle klara av att vinna. Men omedelbart efter målet, fick Jössefors en straff. Stig Pettersson gick åt höger och bollen åt vänster.
Därmed skrevs även slutresultatet. Älgå fick en poäng mot serieledarna trots flera saknade och en tom bänk.
–Nöjd ändå med tanke på förutsättningarna, säger Daniel.
–Vi tänkte spela lugnt och hushålla med krafterna.

IMG_6820

Tre poäng på fredag?

Redan på fredag får Älgå en ny chans att vinna derbyt. Då vänder serien och lagen möts igen på Forshälla. Vinner Älgå då så är man i allra högsta grad inblandad i toppstriden. Men för närvarande är det fem lag som ligger mellan 20 och 16 poäng.
Beröm i dagens match gick till hela laget som kämpade bra i värmen. Snorre Haugene Wiik fick dock ett plus.

IMG_6811

IMG_6796

IMG_6807