U-laget sprang ifrån i andra halvlek

Det blev till sist en säker seger med 5-0 för U-laget i kvällens möte med Silleruds IF. Men i halvtid stod det bara 1-0.

–Det var ingen bra halvlek, säger Daniel Schröder.

Sillerud kom till Hammarsvallen utan avbytare och detta innebar problem när målvakten tvingades utgå efter sju minuter. Sedermera återtog han dock sin plats mellan stolparna men utgick på nytt i slutet av matchen med knäsmärtor.

Att Älgå spelade mycket med en man mer på banan gjorde dock inget större intryck på matchbilden under den första halvleken. Man tittade mycket på bollen och var överlag ganska stillastående.

–Vi gick aldrig in i situationerna, menar Älgåtränaren.

–Det var ingen fara bakåt, men vi borde skapa mycket mer.
Emil Henriksson

I den 36:e minuten skapade man lägen. I efterdyningarna av en dubbelhörna så placerade Gustav Kildén – 42-åringen – in bollen vid vänstra stolproten.

Känslan var att om Älgå bara höll tempot och helst ökade det lite så kunde det bli några mål till i den andra halvleken. Att Sillerud saknade avbytare och friska ben blev tydligare ju längre matchen löpte. Dessutom spelade Älgå bättre i andra.

–Vi gjorde en mycket bättre andra halvlek och vann bollen tidigare på planen.

Detta gav också utdelning.
Alexander Kildén

Tony Kasperssons fina inlägg från vänster hittade Emil Henriksson som nickade in 2-0 i den 55:e minuten. 3-0 gjorde Gustav Kildén som liggandes framför mål sparkade in sitt andra i matchen. Snorre Wiik nickade in 4-0 och med knappa fem minuter kvar fastställde Marcus Ekblom slutresultatet 5-0.

–Några anfall var riktigt fina, avslutar Daniel.

Beröm fick Gustav Kildén, Alexander Kildén och målvakten Jesper Jansson.