U-laget upp i serieledning

Efter bortaförlusten mot Jössefors 2 senast så studsade U-laget tillbaka. Gårdagens hemmamatch på Älgvallen mot Häljeboda slutade med en 5-1-seger.

Älgå fick en bra start på matchen då Jonatan Andersson gjorde 1-0 redan efter tre minuters spel. Därefter gick hemmalaget ned i en formsvacka och gav Häljeboda kontringsmöjligheter. Ledningen höll dock i sig och Älgå kom tillbaka starkt under de sista 20 minuterna och skapade mängder av möjligheter. Till sist kom också utdelningen då Häljebodas hörna rensades ut till mittlinjen varifrån Jonatan sprintade in 2-0.

När Emil Henriksson gjorde 3-0 i upptakten av andra kändes segern nära, men viss osäkerhet uppstod då gästerna reducerade till 3-1. Segervittringen var dessbättre snart tillbaka igen då Jonatan gjorde sitt tredje mål för dagen och ökade till 4-1.

I slutminuterna satte lagkaptenen Marcus Ekblom 5-1 på straff efter att Emil Henriksson blivit neddragen.

Älgå gick i och med detta upp i serieledning i division 7 inför sommaruppehållet.

Tre stjärnor: Jonatan Andersson
Två stjärnor: Magnus Nordlind
En stjärna: Marcus Ekblom