U-laget vände till seger sista kvarten

Det var en svängig historia, men U-laget fick sista ordet i seriepremiären mot Koppom på bortaplan. Älgå vann med 4-3 efter att ha vänt underläge till ledning två gånger om.

–Hela laget ska ha beröm, säger Älgåtränaren Daniel Schröder vars lag visade upp en fin moral.

Ett tag kändes det lite jobbigt. Skulle både A- och U-laget gå poängmässigt tomhänta ur den inledande omgången?

–Då tänkte jag: ”fasen…”, medger Daniel.

Älgå hade vänt 0-1 till 2-1 under den första halvleken, men en kvart in i andra så kvitterade hemmalaget Koppom till 2-2 genom en snyggt slagen frispark. Fem minuter senare kom 3-2. Det var dessutom riktigt nära 4-2 då returen från ett ribbskott skickades över ribban på det öppna Älgåmålet.

Men de svartklädda gästerna hade som sagt vänt en gång tidigare och kom att göra det igen. I den 75:e minuten kvitterade Oskar Enfjäll till 3-3.

–3-3 kändes lättare. Då flyttade vi upp ”Patte” (Patrik Karlsson) och då kom Randi-chansen till slut.

I 77:e minuten gjorde nämligen Randi Rafael 4-3 till Älgå som därefter backade hem.

–Vi försökte säkra hem och inte ställa till med något på slutet.

Koppom fick chansen genom en frispark i ett mycket bra läge, rakt framifrån och några meter utanför straffområdet. Den blev resultatlös och likaså de båda hörnorna som följde.

Senare kunde Älgå låsa fast bollen högt uppe i banan genom bland annat en frispark.

–De sista minuterna kändes det bra.

Målskyttarna för Älgå var Jonathan Andersson 2 samt Oskar Enfjäll och Randi Rafael. Jonathan var också en av dom som förtjänade ett extra plus från tränarhåll efter matchen. Övriga som fick detta var Martin Olsson och Ola Kaspersson som fick ta mycket stryk på mittfältet.