U-laget vann derbyt mot HIF

Efter många turer så blev äntligen derbymatchen mot Hillringsberg av, Strandvallen i Häljeboda blev spelplatsen då Hillevi var för blöt liksom de flesta planer runt om i västvärmland.
Vi vet av historiken att matcherna mot Hillringsberg inte är lätta att vinna och det var inte bara att sätta ut skorna denna gången heller även om siffrorna blev komfortabla i slutänden.

Första halvleken var i klar Älgå-favör och vi styrde det mesta som skedde ute på planen, dock var Hillringsberg långt från ofarliga och hade några tunga skott mot Robin Larsson i målet som dock klarade av situationerna galant som vanligt!
U-laget liksom A-laget har verkligen höjt sitt passningspel under hösten (träning ger resultat!) och stundtals är spelet en riktig fröjd att se på med kvickt kortpassningspel, rörelse, djupledsbollar till yttrar som kommer med snabba inlägg. RIKTIGT KUL ATT SE!

Robin Nilsson med nr 13 på ryggen gjorde i minut 13 första målet för Älgå, snyggt assisterad av Robin Karlsson med ett inlägg från sin högerkant.
Drygt 10 minuter senare var det dags för nästa delikatess (nåja..) då undertecknad prickade in 2-0 från vänstekanten, bollbanan hade väl lite att önska men med lite tur med studsen.. så smet den i alla fall in! 🙂
En anekdot är att ”tränar`n” även gjorde ett endaste mål under fjolårets säsong och även denna var i samma målbur uppe i Häljeboda.. (Det målet talas det dock fortfarande vilt och brett om där uppe skogarna..)
Resten av halvleken skapade vi chans på chans men 2-0 stod sig till halvtidspausen.

Andra halvleken var det nog många av oss som trodde att det skulle bli en ren transportsträcka men redan efter två minuter reducerade Hillringsberg och det var match och nerv igen.
Fem minuter senare var dock Robin Nilsson framme igen och stötte in sitt andra mål för kvällen och gav oss återigen lite andrum efter att ha varit i lite svårigheter försvarsmässigt under några minuter.

Men inte var det många djupa andetag vi hann och ta då det endast tog 2 minuter för Hillringsberg att åter reducera till 3-2 och matchen var långt från avgjord.

Efter det var det ett ställningskrig ett tag och det skapades chanser åt båda håll men i den 73:e minuten tyckte Ola Olsson att det fick vara bra och sin vana trogen fick han på ett riktigt tungt skott strax utanför straffområdet som det bara small till i nättaket av utan chans för Hillringsbergskeepern.

I slutminuterna putsade vi till siffrorna till 5-2 efter att Ola Kaspersson fick fram ett fantastiskt inlägg från sin vänsterkant som Robin Karlsson kunde sätta fram sin panna på.

Vi är fortfarande i allra högsta grad med i matchen om seriesegern, krävs dock att vi vinner de 2 sista matcherna mot Fiskevik 2 & Köla/Koppom, det kan mycket väl bli en
målskillnadsaffär i slutänden men hur det än går så har vi gjort en mycket bra säsong så här långt!

I försvaret gjorde Bonny Karlsson och Martin Karlsson ett kanonjobb centralt, Ola Olsson, Snorre Wiik och Emil Syversen stort jobb på mittfältet, Robinarna Nilsson & Karlsson skapade stora problem för HIF-förvaret från sin kanter men matchens lirare var nog Tony Kaspersson som genom sin enorma löpkapacitet och vilja gjorde ett enormt jobb för oss.
Väl godkänt för allihopa då det aldrig är lätt att vinna ”måste” matcher och särskilt inte derbymatcher mot Hillringsberg.