U-laget vann derbyt mot Hillringsberg

U-laget gick segrande ur det klassiska av klassiska derbyn mot Hillringsbergs IF på Älgvallen. Segersiffrorna skrevs till 2-0 i en i övrigt ganska chansfattig tillställning.

Älgå svarade för en inställningsmässig uppryckning jämfört med förlustmatchen mot Åmotfors/Ås senast. Men matchen var av typisk derbykaraktär med allt var det innebär.
–Det var det, särskilt den första halvleken, säger Daniel Andersson.
Hemmalaget hade en aning spelövertag och det mesta av söndagens skådespel fanns oftast en bit in på offensiv planhalva. Men när väl chanser skapades var de inte helt ofarliga, vilket gällde båda lagen.
–Vi kom inte ut på kanterna som vi hade tänkt, men det blev bättre i andra.

Niklas Enokssons 1-0-mål var hans första i Älgå-tröjan.

Med sig in till den andra rundan hade dock Älgå en 1-0-ledning. Detta efter att nykomlingen Niklas Enoksson ställt in siktet i det vänstra krysset och avlossat bössan. Målet kom i den 35:e minuten och var Niklas första mål i Älgå-tröjan.

I den andra halvleken började Älgå ta över spelet då Hillringsbergs krafter började tryta. Sebastian Nicolaisen Karlsson sätter spiken i kistan i den 68:e minuten då han gör 2-0.
–Sebastian gör ett kämpamål, den fixar han helt själv.
Sebastian tog en lång löpning och utmanade den sista backen, fick bollen, rundade precis den utrusande målvakten och slog in bollen i tom målbur.

Sebastian Nicolaisen Karlsson gjorde 2-0 till Älgå efter en fin individuell prestation.

Älgå skapade ytterligare några bra chanser till ledningsutökning. Per Pettersson gjorde ett bra försök då han slog in ett inlägg från sin vänsterkant som dock missade både försvarande Hillringsbergsspelare och framstörtande Älgåspelare.
Daniel Andersson själv hade ett läge rakt framför mål men släppte bollen snyggt (läs: missade direktskottet) vidare till Ola Kaspersson som dock träffade målramen.

IMG_0287
2-0-ledningen stod sig matchen ut och var tämligen ohotad. Därmed är Älgå fortsatt i toppen av division 7 med två poäng ned till Klässbol.
Beröm fick hela laget men extra plus fick Daniel Sötterman och Jesper Nylund.