Uddamålsförlust i derbyt mot Jössefors

Suck. Det var så nära den här gången med.

I kvällens derby mot seriefavoriterna Jössefors IK var Älgås herrar liksom i våras nära att ta poäng. Nu som då blev det dessvärre en uddamålsförlust efter en reducering och forcering i slutet av matchen.

I division 6 hade Älgå en förlustfri svit som sträckte sig över två månader och sex matcher. Den 26 maj förlorade man mot Lysvik, men sedan dess har det sett allt bättre ut. Med 4-1 i ryggen mot Örnen senast och på sin riktiga hemmaplan så skulle det väl ändå inte vara omöjligt att ta poäng mot Jössefors ikväll?

Dessvärre gjorde Älgå, i likhet med Örnen-matchen, ingen bra första halvlek. Jössefors tilläts ta ledningen med 1-0 och sedermera utöka densamma till 2-0.

–Det var en riktigt dålig första halvlek igen, konstaterar Älgåtränaren Daniel Schröder som inte hittade svar på anledningen till detta.

–Ja, varför blir det så…? Vi är lite nyvakna och inte med i tanken.

IMG_3859

Agerandet vid de båda baklängesmålen lämnade också en del i övrigt att önska.

–Vi är för ”fesiga”, det ska vara rejälare i eget straffområde.

I den andra halvleken var det ett annat Älgå som kom ut på planen. Inbytt då blev Martin Teodorsson på mittfältet och bidrog till ett bättre passningsspel. Men hans kanske främsta insats i matchen kom med cirka 20 minuter kvar. På frispark skickade han in reduceringen till 1-2 och startade därmed en jakt på kvitteringen.

Jonatan Andersson

Älgå skapade flertalet bra chanser, ibland från positioner djupt nere i offensivt straffområde. Problemet var att bollen bara inte ville hitta in i målet.

–Vi har bollen i straffområdet och den studsar, men vi får inte en tå på den, suckar Daniel.

Randi Rafael

I slutsekunderna var det mycket nära då Älgå lyfte upp allt man hade att tillgå i straffområdet och skickade in ett inlägg. Ett inlägg som ledde till flipperspel men ingen kvittering.

När matchen var över så stod det klart att Älgå även denna gång förlorat mot seriefavoriterna med uddamålet. Man stod för en jättebra avslutning på matchen och hade inte behövt be om ursäkt för åtminstone en poäng. Jössefors tog till de knep man kunde för att fördriva tiden i slutskedet och lyckades ta hand om alla tre poängen.

Beröm i hemmalaget fick Marcus Ekblom och Martin Teodorsson. Härnäst väntar ännu en hemmamatch och den är redan på fredag. Då är det bäddat för en riktigt spännande drabbning då seriefyran Älgå tar emot trean Bäckalunds IF.