Dubbelmöte med Draken i första poolspelet

En solklar förlust följt av en svängig drabbning som slutade oavgjort – mot samma motstånd. Så summeras sjumannalagets första poolspel och två första tävlingmatcher.

Några veckor efter den historiska premiärmatchen mot Hillringsberg var det äntligen dags att kasta sig ut i hetluften.
Nåja, i denna spelform är inte resultaten det viktigaste. Att ha roligt och spela fotboll under kamratliga former är ett desto större syfte.

Tre lag samlas på en spelplats och möter varandra i ett poolspel. Premiären skulle egentligen ha skett på Älgvallen förra helgen, men då ett av motståndarlagen inte skulle ha tillräckligt många spelare tillgängliga valde vi att senarelägga poolspelet ett par veckor.

Istället blev Säffle den första samlingsplatsen. Där skulle Älgå ställas mot IF Draken och Koppom/Köla IK, men dessvärre har de sistnämnda tvingats dra sig ur serien. För att alla deltagande lag ska ha spelat lika många matcher i slutändan så fick det istället bli ett dubbelmöte med Draken.

Den avslappnade tävlingsformen till trots så fanns kanske en viss nervositet på planen. Att Draken var förstärkt med ett par division 4-spelare gjorde inte saken lättare. På den här nivån och i det här sammanhanget kan sådan kompetens ha en stor inverkan på resultatkolumnen. Kom dom bara till skottläge så blev det också mål.
Draken tog ledningen med 1-0 under de inledande fem minuterna. Sedan rann det på i snabb takt med 2-0, 3-0 och slutligen 7-0 efter första halvlekens 25 minuter.
Andra halvlek blev något jämnare och Robin Nilsson spräckte Älgås målnolla. Slutresultatet blev dock klara 10-1 till Draken.

Spelarna marscherade in i det närliggande omklädningsrummet och pustade ut en stund. Lite senare var det dags för nästa match mot samma motstånd. Matchbilden såg dock helt annorlunda ut den här gången.

Älgå spelade mycket bättre och gick upp i ledningen med både 1-0 och 2-0. Att man kom till spel med fem avbytare i jämförelse med Drakens två var inte betydelselöst i längden.
Drakens spets hade dock inte blivit uddlös och när lägena kom så gick det fortfarande undan. Älgås 2-0 vändes snabbt till 2-3 i halvtid.

Den andra matchen var jämnare, mer svängig och även underhållande att se på. Älgå hämtade upp ett 2-4-underläge till likaläget 4-4. Det blev till och med spännande i slutminuterna då båda lagen hade chanser som kunnat ge ett segermål. Så blev det dock inte utan målskyttarna Kim Ranheim, Mattias Forslund, Joakim Heintz och Mikael Werner ordnade ett oavgjort resultat.
Nu spelar ju förstås inte resultaten någon roll utan huvudsaken är att man hade roligt!

Redan på lördag är det dags igen för två nya matcher. Då är det Älgvallen som står värd för ett poolspel där Älgå ska möta Nykroppa AIK och Skattkärrs IF. Första matchstart är klockan 11:00.