Nya ansikten i styrelsen efter årsmötet

Fjolårets uppskjutna årsmöte hölls utomhus på klubbhusets veranda en kylig oktoberkväll. Igår gick ett annat historiskt annorlunda årsmöte av stapeln då det skedde digitalt – ett gångbart koncept i pandemitider. I styrelsen skedde ett par förändringar där Tobias Gyllström blev vald som ny ordförande efter Annika Kaspersson. Invald som ny ledamot blev Emma Eriksson.

Det är inte med några sjumilakliv, men med små steg i taget rör sig Älgå SK i rätt riktning. Mötesordförande Sigbjörn Carlsson läste verksamhetsberättelsen där några av klubben aktiviteter och projekt lyftes.

Sportleken har pågått i princip hela verksamhetsåret. I november arrangerades Spökloppet. Under sport- och påskloven arrangerades flera aktiviteter för barn. Det har inte varit någon invasion av deltagare, men alltid något och tillräckligt för att vi ska vara nöjda. Det pågår trots allt en pandemi.

Ett flertal projekt pågår också inom klubben. Skidsekretariatets förvandling till ett gym är i ett avslutande skede och invigningen är bara några veckor bort. Satsningen på att starta ett sjumannalag går i dagarna in i nästa skede i och med en första träning. Vi har lämnat in en bidragsansökan om hjälp med att bygga ett utegym.
Tidigt i höstas hade vi ett par arbetsdagar på Älgvallen då mycket blev gjort, men det finns fortfarande mycket kvar att göra. Men det pågår trots allt en pandemi.

När det gäller styrelsen så skedde ett par förändringar. Tomas Andersson ersattes av Lisbeth Augustsson som suppleant. Annika Kaspersson har varit klubbens ordförande i många år och innan dess aktiv på flera sätt i ytterligare många år. Nu tackar vi henne för ett långt och troget engagemang i klubben och välkomnar istället Tobias Gyllström som ny ordförande. Tobias är en av klubbens nya eldsjälar och var tidigare ledamot. Emma Eriksson – hon känns igen som ledare för Sportleken – valdes in som ny ledamot.
Katarina Ledin valdes om som kassör under de två kommande åren.

Älgå Sportklubbs styrelse 2021–2022

  • Ordförande: Tobias Gyllström
  • Kassör: Katarina Ledin
  • Sekreterare: Stefan Ledin
  • Ledamot: Anna Ericson Öberg
  • Ledamot: Emma Eriksson
  • Ledamot: Markus Rhöse
  • Ledamot: Jeanette Edvardsen
  • Suppleant: Jan-Erik Remnér
  • Suppleant: Lisbeth Augustsson

Nästa år är det 90-årsjubileum för Älgå SK, men klubben har kanske aldrig varit så ung som nu.